Todellisuudentajuni on selvästi heikentynyt entisestään. Erotankohan enää kauaa hallusinaatiota todellisesta ihmisestä? Ammattiapua minä en tarvitse. Mitä se ylipäätään on ja keitä ovat ammattiauttajat? Ihmisiä, jotka tekevät työtään ja haluavat auttaa ihmismieliä. Mutta miksi juuri ammattiauttaja? Koska se kuulostaa kauniimmalta kuin mielenparantajat tai psykologi. Psychologist.. Hmm..Pakostakin tulee mieleen Hohto -elokuva. Eiko mitä? Joo, en kans tiiä!

Hei, mutta minullahan on miljoona syytä olla iloinen! Ensinnäkin koulu loppui tänään ja kesäloma alkoi! Vihdoinkin! Minulla ei ole enää kiire mihinkään!  Saan taas valvoa yöt ja katsella auringonnousua ja nukkua päivät pitkät!  Paitsi tietysti silloin, kun paikalla on muita. Silloin en valvo, en tahdo huolestuttaa. Ja luultavasti vain jäisivät valvomaan kanssani. Hassut ja Julmat. Ja odottaa innolla pääsykokeiden tuloksia. Missäköhän olen silloin, kun sisareni saa tietää, pääsikö kouluun Tampereelle... Millaistakohan elämäni on viiden vuoden päästä?  

Hah! Mutta nyt takaisin tähän ihanuuteen! Hyvästi, painava kirjataakka, hyvästi, herätyskello! Hyvästi, kylmä ja tunteeton koulurakennus! Hyvästi, säännöt! Hyvästi, hyvästi, hyvästi!